16.8.2018
Isparta Gülü Tarihçe

1956 yılında kurulan ilçe müftülüğümüz ilk müftü Hasmet Tosun?dur. İlçemiz merkezinde 16 cami, B.Kabaca Kasabasında 8, Uluğbey Kasabasında 1, Yassıören Kasabasında 3, Ortayazı Köyünde1, Krip Köyünde 2, Akkeçili Köyünde 2, Gençali Köyünde 2, Başköyde 1 cami olmak üzere 36 adet cami bulunmaktadır.

İlçe müftülüğümüz şu anda kaymakamlık binasının dördüncü katında halkımıza hizmet vermektedir. 1 müftü, 1 veri hazırlama kontrol işletmeni, 1 Kur?an kursu öğreticisi, 29 adet imam-hatip, 11 adet müezzin-kayyım, 1 adet şoför, 1 adet hizmetli 1 adet sözleşmeli imam-hatip ve 1 adet sözleşmeli Kur?an kursu öğretici olmak üzere 47 adet personelimiz bulunmaktadır. İlçemiz müftülüğüne bağlı 1 tanesi merkezimizde, 1 adedi de B.kabaca Kasabasında olmak üzere 2 adet kız kur7an kursumuz ile hizmet vermektedir.